Opnieuw presenteren

previous arrow
next arrow
Slider

Index Nieuws NTVH

Afbeelding 1

De huid onder de loep

maart 14, 2021 Publicaties NTVH Redactie NTVH
Onze cellen weten precies wat er van hen verwacht wordt, waar en wanneer ze dat specifieke kunstje moeten doen en met wie ze het beste kunnen samenwerken om de klus te klaren. Ze hebben geen enkele andere ambitie dan te doen waarvoor ze bedoeld zijn en ze…

Ondernemen en moeder worden: Een punt van aandacht in een ‘vrouwenberoep’

Producent: Actueel Toon producten
Aantal maal bekeken: 477

Toen ik 12 was, wist ik al dat ik moeder wilde worden. Sterker nog: mijn eerste baby plande ik destijds voor mij 18e - dat ambitieuze zat er al vroeg in).
Maar: op mijn 18de kwam daar ineens een heel sterke drive om te gaan ondernemen bij. Eerst in de mode, maar na 1 jaar Fashion Management gedaan te hebben, kwam ik erachter dat die wereld niet de mijne is. Iemand wees me toen op huidtherapie. Omdat het een jong beroep was. En je daar –dus- nog heel veel in kon ondernemen. Onmiddellijk was ik zeker van mijn keuze: Ik wil ondernemen in de zorg als huidtherapeut.

Drive en ambitie
Als je je drive eenmaal gevonden hebt, dan is je studie ook een stuk makkelijker. En leuker. Ik had vanaf dag 1 al grote interesse om de nazorg voor borstkankerpatiënten beter te maken. Dat helpt – je kunt dan fijn al je studieprojecten, stages en opdrachten daarop afstemmen. Ik ging als een trein. Ook al leek dat soms anders.
De coördinator vroeg zich wel eens af of ik het beroep wel leuk vond. Natuurlijk vond ik dat, maar omdat ik vaak zat rond te kijken in de klas alsof ik het allemaal al wist en of we niet wat sneller door de stof konden gaan, wekte ik blijkbaar een andere indruk.
Dat had simpelweg te maken met mijn ambitie om snel aan de slag te gaan als zelfstandig huidtherapeut.

Location

Neem contact op over dit product