Opnieuw presenteren

previous arrow
next arrow
Slider

Aanmelden abonnement NTVH

link voor abonnement

wondverzorging.nl

banner wondverzorging

NVH congres 2018 30 aangepast 2Op zaterdag 3 november vierde de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten haar 40e verjaardag. Wat een mooi moment om op deze dag de eerste Timmy Marcus Award uit te reiken aan een huidtherapeut die zich op een bijzondere manier voor het beroep heeft ingezet. De prijs is vernoemd naar mevrouw Timmy Marcus, binnen de huidtherapie geen onbekende. Mevrouw Marcus was als echtgenote van een Zwolse huisarts ruim 40 jaar geleden van mening dat er behoefte was aan een professional die zich tussen de schoonheidsspecialiste en de huisarts zou begeven om extra medische zorg aan patiënten met een huidprobleem te kunnen geven. Ze zetten zich hier enorm voor in en maakte het mogelijk dat er een opleiding kwam en dat 40 jaar geleden deze gespecialiseerde huidprofessionals zich officieel huidtherapeut mochten noemen. In 40 jaar is er veel gebeurt, niet in de laatste plaats door de inzet van de vele gemotiveerde en gedreven huidtherapeuten die het beroep steeds verder vorm hebben gegeven en nog steeds geven. Om deze collega’s te eren riep de beroepsorganisatie de Timmy Marcus Award in het leven en konden huidtherapeuten binnen de NVH dit jaar voor het eerst collega’s nomineren voor deze mooie erkenning. Uit een groot aantal inzendingen bleven uiteindelijk drie genomineerden over, waar op de dag van het jubileum congres in Barneveld live op kon worden gestemd.

Veel van de genomineerden hebben al eens in ons vakblad gestaan en veel van hen zullen dat ongetwijfeld ook in de toekomst nog doen. Wij feliciteren langs deze weg alle genomineerden die door collega’s zijn voorgedragen. Aan het einde van de dag werd de winnaar tijdens een feestelijk slotevenement bekend gemaakt en ontving onze NTVH hoofdredacteur Ellen Kuiper-Kuip de eerste Timmy Marcus Award uit handen van mevrouw Marcus zelf, die voor de gelegenheid was afgereisd en zichtbaar genoot van de overvolle zaal enthousiaste huidtherapeuten. Dit had ze 40 jaar geleden toch niet kunnen denken.

Ellen is door haar collega huidtherapeuten gekozen, wat de prijs voor haar heel waardevol maakt. Haar inspanningen om het destijds jonge beroep van huidtherapeut onder artikel 34 in het BIG register te krijgen, voor haar en het toenmalige bestuur een belangrijke mijlpaal, en haar aanhoudende inspanning tijdens nationale en internationale congressen en symposia om de huidtherapie zichtbaar te maken, zijn niet onopgemerkt gebleven. In 2011 richtte ze samen met uitgever Marie Anne Lassing het vakblad voor de huidzorg NTVH op, waarvan ze nog steeds de hoofdredacteur is. Daarnaast is ze momenteel actief als docent en coach in de huidzorg en geeft ze nog regelmatig lezingen in binnen en buitenland over wond- en huidzorg.

In de decembereditie van het NTVH lees je een uitvoerig verslag van het NVH jubileumcongres, dat tevens een afscheid was voor NVH voorzitter Sabina Uitslag. Na een periode van ruim 5 jaar geeft ze het stokje, of beter de voorzittershamer, over aan Patrick Groenewegen. Ook over de nieuwe voorzitter binnenkort meer in het NTVH.